Eten in Leuven

Wanneer je student in Leuven bent moet je ook dagelijks eten. En met een studentenbudget lijkt dat niet altijd gemakkelijk.
Gelukkig zijn daar in deze studentenstad vele goede oplossingen voor.

Leuven telt heel wat restaurants. Van Ethiopisch over Italiaans of Belgisch tot Sushi. Je kan er voor elk budget wel wat vinden.

Natuurlijk kan je ook zelf je eigen potje koken. Je plan leren trekken en creatief zijn met wat je hebt en kan maken is een belangrijk deel van het studentenleven. En met tal van grote chefs die op YouTube stap voor stap tonen hoe ze hun topgerechten maken, is het niet eens meer zo moeilijk.

Vergeet ook geen bezoekje aan het studentenrestaurant Alma te brengen. De verhouding tussen de prijs en de kwaliteit is er heel redelijk. En wanneer je er met vrienden aan een grote groepstafel aanschuift, is het meer dan gezellig.

Met alle studenten telt Leuven ook tal van frituren. Elk jaar verkiezen studentenkringen de beste frituur van Leuven. Zolang je dat niet elke dag doet, is het weer een extra manier om het menu te verruimen.

Vergeet je studentenkaart zeker niet te tonen. Vele restaurants hebben een studentenmenu en geven korting op vertoon van je studentenkaart.