Geslaagd voor examen

Geslaagd voor je examen… Dat is resultaat dat je uiteindelijk wilt behalen wanneer je studeert in Leuven. Het is de bekroning van een heel jaar werk en het is tegelijk ook je toegangsticket naar het volgende jaar.

En, hoewel weinigen het luidop durven zeggen, het heeft weinig met geluk of “het humeur van de professor” te maken. Studeren en goede resultaten behalen zijn een vaardigheid. En die kan je leren. Je hoeft er zelfs geen zeeën van tijd aan te verliezen, examentrainingen voor te volgen, dure hulp bij studeren voor te betalen of naar repetitoren te hollen.
Je hebt leren schrijven, zwemmen en autorijden dus kan je ook leren om op de juiste manier te studeren.

Hoe werkt dat dan? Door het observeren van wat briljante studenten allemaal (misschien onbewust) doen, kunnen we afleiden wat jij ook kan gaan doen om je resultaten spectaculair te doen verbeteren. En wanneer je dat leert heb je bovendien nog eens extra tijd over om er andere dingen naast te doen.
Er zijn 4 technieken die je kan gaan toepassen: op de juiste manier begrijpen, nadenken, memoriseren en in je lange termijn geheugen opslaan. Om je daarmee te helpen hebben we ze voor jou uiteengezet in dit artikel.

Probeer het, werk aan jezelf, zie dat het werkt en geniet van het mooie resultaat!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s