Studentenhuisvesting Leuven

Als student heb je natuurlijk ook een slaapplaats nodig. Bedenk daarbij op voorhand wat er voor jou belangrijk is. Je zal er immers niet enkel komen om te slapen maar ook om eens een rustige avond door te brengen, met je lief of misschien wel met een boek. En natuurlijk moet je ook een stek hebben waar je kan studeren.

Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een kot. Dat is meestal een kamer met eigen sanitair in een gebouw voor studenten. Andere ruimten zoals een keuken en een ontspanningsruimte zijn dan gemeenschappelijk. De tijd van een ‘kotmadam’ die voor haar studenten volgt is helaas voorbij.

Samen met enkele vrienden kan je natuurlijk ook op zoek gaan naar een huis te huur in Leuven. Bevraag je wel goed bij de eigenaar van het gebouw of dat in het huis dat je op het oog hebt mogelijk is. Leuven heeft immers strenge regels op het gebruik van appartementen of huizen als kot in Leuven.

De huisvestingsdienst van de universiteit kan je bijstaan bij het zoeken naar jouw nieuwe paleis. Je vindt hen in het Van Dalecollege in de Naamsestraat, nummer 80. Zij bieden je niet alleen een overzicht van de beschikbare kamers en andere woonmogelijkheden. Je kan je stekje er ook weer te huur stellen wanneer je een tijdje in het buitenland gaat studeren en zij bemiddelen ook voor je wanneer discussies met de verhuurder de kop zouden opsteken.

Advertenties