Wat te doen in Leuven

Als student in Leuven zal je een drukke agenda hebben.

Je zal niet alleen lessen en praktijkcolleges moeten volgen, je cursussen voorbereiden en studeren. Leuven is ook een stad met een rijkelijk gevuld leven voor de student.

De grote klassieker is natuurlijk de Oude Markt Leuven. Dit plein wordt ook de “langste toog van Europa” genoemd. Nagenoeg alle panden worden er opgevuld met cafés en restaurants waardoor het iets heeft van één grote toog. In de zomer is het er koppenlopen en kost het je heel wat moeite om er een tafeltje in de zon te vinden. Het hele jaar bruist het nachtleven er tot in de vroege uurtjes.Elk  jaar, in de zomer, vormt het plein ook het decor van één van de bekendste stadsfestivals: Marktrock Leuven. Kortom, of je nu op zoek bent naar een bruine kroeg, een mooi verzorgde cocktail of een nieuw lief, de Oude markt is het uitgangspunt voor ieder die op zoek is naar een avond ontspanning.

IMG_1985

In de straten rond de oude markt vind je nog meer mogelijkheden. Zo zijn er de vele cafés van de studentenkringen. Omdat het ontmoetingsplaatsen van studenten per studierichting zijn, zijn de prijzen er heel democratisch. Tegenwoordig moet je wel in het bezit van een studentenkaart zijn om er binnen te mogen.

De Muntstraat, met haar vele restaurantjes, de Brusselsestraat en de Kiekenstraat herbergen dan weer de zaaltjes waar studenten hun feestjes organiseren.

En, als je dan toch op ontdekkingstocht door horeca Leuven trekt, probeer dan ook uit te zoeken of er ergens een cantus georganiseerd wordt. Dat is een feest waarbij er liederen gezongen en grote hoeveelheden bier verzwolgen worden. Je moet die studentikoze activiteit minstens een keer hebben meegemaakt.

Advertenties