Werken en studeren combineren

Als student in Leuven heb je heel wat kosten. Zo kan je denken aan de prijs van je kot, de jaarlijkse aankoop van studieboeken, de gestegen prijs voor het eten nu je niet meer in hotel mama woont en de prijs voor af en toe een avondje uit.

Je kan het budget op verschillende manieren onder controle houden. Zo kan je een studiebeurs aanvragen, elke cent doormidden bijten of je kan werken en studeren combineren.

Wanneer je overweegt als werkstudent te beginnen stellen er zich opnieuw een aantal vragen. Zo kan je een job tegen een uurtarief aannemen en bijvoorbeeld een bijbaantje in een restaurant, café of als repetitor aannemen. Dat heeft echter weer een aantal beperkingen. Zo zal je dat werk telkens moeten stopzetten in examenperiodes en krijg je alleen een korting op je sociale bijdragen wanneer je niet meer dan een bepaald aantal dagen per jaar werkt.
Natuurlijk zal je op een bepaald moment ook belastingen moeten betalen op wat er binnenkomt.

Daarom kan er ook aan denken je eigen (online) onderneming op te zetten. Wanneer je dat op de juiste manier aanpakt, is het prima met studeren te combineren. Het opzetten van een eigen (online) onderneming vraagt vooral creativiteit en tijd maar als je het goed aanpakt, zal je, ook gedurende de examenperiodes, een permanente bron van inkomsten hebben en bouw je iets blijvend voor jezelf op.
Er zijn tal van verdienmodellen om een succesvolle (online) onderneming op te zetten. Bekende voorbeelden zijn bijvoorbeeld Google’s Pay per Click model of het affiliate marketingmodel. Over dat laatste lees je op: http://www.daisycon.com.

Hoe deze alternatieve bron van inkomen opbouwen precies werkt en hoe je ze in een mum van tijd uitbouwt tot een mooie bijverdienste lees je in dit boek. Het geeft je een stappenplan om vanuit dat wat jij goed kan een onderneming op te bouwen die bij jou past.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s