Kamer inrichten

Wanneer je nieuw bent en pas in Leuven aankomt, zal je ook moeten zorgen voor een plaats waar je kan wonen als student. Veel studenten gaan op kot in Leuven. Dat wil zeggen dat ze een kamer huren in een studentenhuis. Dikwijls heb je dan een kamer met eigen sanitair maar zijn de keuken en de ontspanningsruimte gemeenschappelijk.
Je kan je ook samen met vrienden organiseren en op zoek gaan naar een huis of een appartement dat je dan samen betrekt.

En dan moet je plek inrichten en liefst met een beetje smaak. Je moet ze immers een heel jaar als uitvalsbasis, studieplek en slaapruimte gebruiken. Natuurlijk kan je naar de dichtstbijzijnde meubelgigant rijden en je auto volladen. Na een dag knutselen met bouwpakketten ben je dan helemaal gesetteld.

Deze methode heeft niet alleen een aanzienlijk prijskaartje. Je kan het bovendien ook nog origineler, creatiever en persoonlijk doen. Daarom geven we je hier tips waar je in en rond Leuven kwalitatief meubilair voor een studentvriendelijke prijs kan vinden.

Net buiten de Leuvense ring vind je een winkel voor herbuikbare goederen, Spit Leuven. Voor een prikje kan je er zetels, boekenkasten, servies en zelfs wasmachines of een televisie op de kop tikken. Grote stukken worden zelfs netjes op het adres waar jij het wilt bezorgd. Je vindt hen in de Ijzermolenstraat 10 – 12 in Heverlee.

Op Facebook vind je ook de pagina “Leuven junk shop”. Ze is vooral bekend bij buitenlandse studenten maar ook jij kan er slag slaan. Buitenlandse studenten verkopen er hun spullen wanneer ze na hun verblijf terug naar thuisland gaan. Je vindt er werkelijk alles. Van strijkplanken tot verlengkabels en van kamerplanten tot beddengoed. Wij vonden er vorige week zelfs een aquarium met 3 piranha’s in ruil voor drie Belgische biertjes.

Ook de website Sleepdeal is meer dan een bezoek waard. Ze biedt massa’s laaggeprijsde slaapproducten, kortingen van 60 tot 80 % op bedden, kussens en boxsprings en wekelijks een nieuwe topaanbiedingen. De producten worden netjes bij jou op je nieuwe adres afgeleverd zonder dat jij ermee hoeft te zeulen en natuurlijk kan je producten waar je niet tevreden van bent terugsturen en krijg je je geld terugbetaald.

Een kot in Leuven inrichten hoeft dus niet duur te zijn. Het gaat er vooral om op de juiste plaats te zoeken. Je houdt er bovendien een originele studentenkamer en misschien zelfs wel vrienden aan over.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s