Hulp bij studeren

Wanneer je pas begint aan een hogere opleiding vraag je je misschien af hoe je kan leren leren. De hoeveelheden die je moet verwerken worden immers aanzienlijk groter en er zijn geen regelmatige “toetsen” meer. Hoe je studeert wordt dus meer jouw verantwoordelijkheid en dat brengt misschien wat onzekerheid met zich mee.
Tot overmaat van ramp zijn er dan nog een heleboel mensen die beweren dat slagen “alsmaar moeilijker” wordt en dat er “buisproffen” zijn. Alsof iemand zich ook maar een klein beetje interessanter zou gaan voelen door moeilijk te doen op een examen of te buizen.

Heel wat studenten voelen zich daar in het begin een beetje verloren door en zoeken naar oplossingen.

Dan kan je gaan aankloppen bij studiebegeleiders of repetitoren. Een repetitor is iemand die een specifiek vak met studenten overloopt en examentraining voor dat vak aanbiedt. Een aantal van hen bereidt zichzelf professioneel voor en kent het vak dus dus ook zeer goed. Besef echter wel dat die mensen er ook van moeten kunnen leven en dat een beroep op hun hulp dus verre van goedkoop is.
Bovendien werk je telkens aan één concreet vak. Telkens als je met vragen bij een ander vak zit zal je dus opnieuw bij een begeleider moeten gaan aankloppen. Vergelijk het maar met een taxi bestellen, telkens als je ergens naartoe wilt gaan. Intussen kan je eigenlijk ook zelf leren autorijden. Dan kan je waarheen je maar wilt, zo veel je maar wilt en ben je niet meer afhankelijk van de beschikbaarheid en het tarief van de taximaatschappij.

Je kan ook beslissen zelf een systeem te gaan volgen dat je keer op keer een goede uitkomst bij het studeren garandeert. Omdat deze site er is voor al wie in Leuven studeert en aan zichzelf wilt werken geven wij je zo’n systeem cadeau. Gratis en voor niets. Het is gebaseerd op de analyse van wat briljante studenten automatisch doen en waardoor ze zelfs de “blokbeesten” het nakijken geven. Het werd ontwikkeld door een de beste studietrainers en coaches in de VS en Europa en het werkt. Zelfs eerder zwakke studenten die het gingen toepassen behalen er aanzienlijk betere resultaten mee en zijn voortaan altijd geslaagd. Wij geven het je cadeau via deze link.
Er is echter een “maar”. Het is geen toverpil. Net zoals toen je leerde autorijden zal je het moeten uitproberen, zien wat er direct wekt en moeten oefenen om sommige van de technieken onder de knie te krijgen. Dat vraagt vooral energie en doorzettingsvermogen. Maar het resultaat is mooi!
Als je nu naar de Provence, de zee of een pretpark wilt, rijd je er gewoon zelf heen. De dure taxiritten die je anders zouden te kiezen behoren daarmee tot het verleden.

Wanneer je heel wat moeite investeert om op de juiste manier te leren studeren en je studies en examens zo goed voorbereidt, moet je er natuurlijk ook voor zorgen dat dat op het moment van het examen duidelijk blijkt.
Er is immers een verschil tussen voorbereid zijn en voorbereid lijken. Het is jammer wanneer jij je tijd en energie in je studie investeert, voorbereid bent maar dat dat gewoon niet tot uiting komt. En ook dat komt helaas dikwijls bij studenten voor. En dan is alle moeite ook voor niets. Daarom maakten wij ook hier een artikel over. Ook dat vind je op deze site, via de lijst met artikelen, in de rechterkolom.

Kortom, kies om op zo’n manier te gaan studeren dat jij blijvend blijft bijleren, zonder afhankelijk van anderen te worden. Oefen daarvoor zelf tot jij een briljant systeem om te studeren beheerst en zorg dat je dat resultaat ook mooi kan presenteren. Zo leer jij niet alleen veel bij, je resultaten zullen spectaculair en blijvend verbeteren, het zal je minder tijd en moeite gaan kosten en je kan er nog een fijn, ontspannend studentikoos leven mee combineren.Meer resultaat voor minder tijd, geld en moeite, dus!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s