Dating voor studenten

Je bent student en je wilt wat. Slagen op het einde van het jaar, een goede vriendengroep, een gezellig kot maar wellicht ook regelmatig een afspraakje. Een date dus.
In deze blog beantwoorden we een aantal veel gestelde vragen over wat daten inhoudt en kan je gratis op enkele websites in te schrijven.

– Waar vind je een date? 

Wel eigenlijk is het enige echte goede antwoord: overal. Op je kot, op straat, op café, aan de bushalte en, ja, zelfs in de les. Ga gewoon ergens heen, wees geïnteresseerd in wat er rond je gebeurt en doe een praatje met de mensen. Dat mag zelfs over het weer gaan. Automatisch zal je met een aantal van die mensen afspreken om later nog wat samen te gaan doen. Je spreekt af elkaar te bellen of te mailen en even later heb je een date. Zo gemakkelijk kan het dus gaan.

Sommige mensen vinden het moeilijk om zomaar met anderen aan de praat te raken. Of ze hebben er geen problemen mee en willen gewoon iets anders. Voor hen zijn er tal van datingwebsites. Ze brengen mensen met elkaar in contact opdat ze samen kunnen “op date gaan”. Datingsites vormen eveneens een prima aanvulling op je sociale leven. Heb je een avond geen zin om met vrienden op café te gaan, dan leg je contact met iemand nieuw. Voor je het weet heb je er weer een fijne avond van gemaakt, ken je alweer nieuwe mensen en wie weet hobbelt die prins met zijn wit paard of je droomprinsesje ook voorbij.
Wij selecteerden voor jullie de meest interessante websites.Dat zijn: RelatieplanetOndeugend Daten BEMetjou.BEKlasseswingersMaatjemeer, easyflirt.beRendez-vous.be en Victoria Milan. Je vindt de lijst met deze sites opnieuw, in een overzicht, onderaan dit artikel. Bij veel ervan kan je je gratis inschrijven. De kans om een interessante of een leuke “klik” te vinden wordt natuurlijk groter wanneer je uit een grote groep kan kiezen. Bij de meeste van deze sites kan je gratis profielen aanmaken.

– Wat doe je nu tijdens zo’n date? 

Eigenlijk gewoon iets gezelligs. Ideaal is dat je samen wat gaat doen en elkaar intussen kan leren kennen. Samen een wandeling door Leuven maken en elkaar iets nieuws tonen werkt eigenlijk het gemakkelijkste. Heeft iemand jouw ooit al de serres laten zien waar tientallen Leuvense palmbomen overwinteren? Of dat park waar de meeste studenten nog nooit van gehoord hebben en waar je op de brug met je voeten in het water kan zitten? Zou jij het wel leuk vinden als iemand je dat zou tonen? En volgt er nu niet vanzelf een leuk gesprek? Dan is dit gewoon een perfecte eerste date.
Houd het vooral bij een ontspannen sfeer waarbij er niets moet. Dat laatste is immers de beste garantie op mislukking. Maar wanneer er niets moet gaat het meestal vanzelf.

Er zijn eigenlijk wel een aantal afraders. Best ga je de eerste keer nog niet op restaurant of naar de film. Dat is niet alleen een beetje afgezaagd, je maakt het gewoon moeilijk. In een restaurant blokkeer je jezelf aan een tafeltje voordat je nog maar weet of jullie van dezelfde keuken houden. Bovendien “moet” er nu een geanimeerd gesprek volgen. En wanneer het “moet” zal het zelden natuurlijk gebeuren. En dan dan komt de rekening. En wat moet je daar nu weer mee gaan doen? Trakteren? Ook dat maakt het weer minder vrijblijvend. Ga de eerste ook nog niet direct naar de bioscoop. Natuurlijk is dat niet verboden. Maar heb je nu ontdekt wat er interessant is aan je date en of jullie elkaar nog wel eens willen terugzien? Ga gewoon samen naar een workshop chocolade maken of iets dergelijks. Sowieso heb je daar beide nog een leuke herinnering aan.

– Hoeveel flirt zinnen moet je gebruiken?

Geen. Sommige mensen en met name mannen denken dat flirten betekent dat je vooraf ingestudeerde zinnen gaat opzeggen. Dat is jammer want het vestigt niet alleen je aandacht op een techniek in plaats van op een proces of avontuur. Het degradeert je eigenlijk ook tot de originaliteit van de ingestudeerde tekst. En die is nooit origineel.
Oefen gewoon je spier om met iedereen een geïnteresseerd, fijn praatje te maken en wees gewoon jezelf. Als je dat met een vleugje humor of relativering doet loopt het gewoon vanzelf.
En als het een keer niet klikt? Wel, dan klikt het niet. Dat is het grote voordeel van online dating. Morgen ontmoet je weer nieuwe mensen en om dat te kunnen doen moet je vandaag soms tegen mensen met wie het niet klikt “neen” zeggen. Maak daarom dus de gratis profielen aan bij elk van de datingsites hierboven. Zo wordt de groep waaruit je kan kiezen groter en verhoog je de kans de ware tegen te komen

– Wat doe je na de date? 

Wat je na de date doet lijkt de mensen vooral bezig te houden. En het grappige is dat je eigenlijk niks moet doen. Want wat moet haalt alles direct uit de ontspannen sfeer en maakt het moeilijk. Geniet dus gewoon van wat je samen gaat doen en stuur daarna even een kort berichtje. Zo maak je duidelijk dat je een fijne tijd gehad hebt en jullie altijd nog een keer kunnen afspreken.

– Een lijst van interessante datingsites

Relatieplanet: de nummer 1 datingwebsite in België en Nederland met gemiddeld 1.200 inschrijvingen per dag. Een begrip onder singles.
Ondeugend Daten BE: één van de grootste erotische datingsites met 90 nieuwe inschrijvingen per dag. Via je anonieme postbus kan je eerst veilig mailen en chatten en het contact aan je eigen tempo leggen.
Metjou.BE:  de ontmoetingsplaats voor singles die op zoek zijn naar vriendschap, een date of een serieuze relatie. Met gemiddeld 400 nieuwe deelnemers per dag.
Klasseswingers: De erotische datingsite voor hoger opgeleiden die zich vooral op vrouwen en koppels wil richten.
Maatjemeer: Met 55 inschrijvingen per dag is Maatjemeer de ontmoetingsplaats bij uitstek voor volslanke mensen.
Victoria Milan: Europa’s N° 1 dating site voor discreet overspel…

De kans op een geslaagde klik wordt immers groter naarmate je meer keuze hebt. Maak dus gewoon overal een gratis profiel aan.

Wij wensen je alvast veel plezier!

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s