KU Leuven inschrijven

De KU Leuven zal binnenkort studenten weigeren die zich opnieuw in dezelfde richting willen inschrijven na een zwak eerste jaar. Deze nieuwe regeling zal ingaan vanaf het academiejaar 2015 – 2016.

Concreet zal dat erop neer komen dat een student die, na de examens van de tweede zittijd, geen 20 of 30 % behaald heeft zich niet meer opnieuw voor dezelfde richting kan inschrijven.

Natuurlijk blijft het wel mogelijk om in te schrijven voor een andere richting of te bewijzen dat de resultaten te wijten zijn aan overmacht. In principe zou een student ook tegen die weigering in beroep kunnen gaan. Momenteel lijken daar wettelijke mogelijkheden voor te bestaan. Die zijn echter gebonden aan strikte termijnen en betekenen dat je naar een rechtbank (De raad voor Betwisting van Studievoortgangsbeslissingen) zal moeten trekken. Het is wel duidelijk dat dit een lange, dure en tijdrovende activiteit kan worden.

Eigenlijk is het jammer dat het over dit nieuwe voorstel zo’n commotie bestaat. Wanneer je een studie kiest die bij je past en je op een juiste manier studeert moet het mogelijk zijn om veel betere resultaten neer te zetten. Eigenlijk is het met de juiste motivatie, de juiste studiemethode en voldoende oefening mogelijk om bijna elke studierichting aan te kunnen. Zolang je die maar kiest vanuit wat je echt passioneert. Daarom geven we op deze website heel wat technieken waarmee, als je ze echt gebruikt, briljante resultaten kan neerzetten.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s