Kledingwinkels Leuven

Nu je, als student, zelfstandig bent moet je wellicht ook zelf instaan voor je kleding. Gedaan met mama die je kleren voor jou gaat uitkiezen, strijkt en klaar legt voor de volgende dag. Hallo vrijheid!
Maar dat betekent ook dat je zelf moet zorgen dat je alles hebt. T-shirts voor de zomer, warme truien, jassen maar ook een kostuum voor als je gaat solliciteren voor een baan of toch minstens een hemd of mooie blouse voor mondelinge examens.
Misschien ken jij je weg in Leuven al door en door. Wij maken je alleszins al wegwijs waar je als student je kleren kan vinden.

Je kan zeker terecht in de klassieke winkels en boetieks. Je rekening kan wellicht een beetje aan de dure kant uitvallen maar soms is de belevenis van een dagje winkelen gewoonweg niet te versmaden. Deze winkels vind je vooral in het centrum van Leuven, rond de grote markt. Zo vind je de grote ketens als Zara, C&A, Massimo Dutti en Zebb in de Bondgenotenlaan, Diestsestraat en het eerste stuk van de Brusselsestraat. Ketens en kleinere zelfstandige winkels wisselen elkaar er af.
In de Diestsestraat, naast de bibliotheek Tweebronnen tref je een Galleria Inno met een hele verzameling aan grote merken.Voor andere shopping malls kan je naar de Dieststeenweg afzakken. Even buiten Leuven ligt het Gouden Kruispunt met 59 winkels waaronder JBC, Brantano, Schoenen Torfs en American Jeansstore.
Ook Brussel behoort natuurlijk tot de mogelijkheden. Je bent er op 20 minuten er met de trein en de metro brengt je op 5 minuten naar de Toison d’Or en de Louisalaan.
Wanneer je naar een diploma-uitreiking moet, een galabal of om een andere reden een keer in avondkleding voor de dag moet komen kan je terecht in de Kortestraat, vlakbij de Oude markt. Daar vind je, pal tegenover Mc Donalds, De witte Duif. Al 5 generaties kleden zij de Leuvense man is stijl. Je kan er ook je gelegenheidskledij huren en online bestellen.

Ook met een kleiner budget kan je een indrukwekkende kleerkast aanleggen.
Zo telt Leuven verschillende tweedehands winkels waar je voor prikje kleding op de kop kan tikken.
De ruimste keuze vind je ongetwijfeld bij kringwinkel Spit in Heverlee. Rij na rij staan de broeken op je te wachten, dan volgen de pulls, dan de rijen met jassen enz… In dezelfde prijsklasse vind je in de Diestsestraat, vlakbij het Leuvense station, Think Twice. Deze (groep) winkel(s) heeft een missie. Ze wilt modieuze kleding voor iedereen betaalbaar houden. Je vindt er zowel stijlvolle basics als vintage stukken. De collectie wisselt er om de 5 weken en wordt in de laatste 2 weken verkocht met stevige kortingen.
Ook in het segment van merkkleding kan je meer dan je gading vinden in de Leuvense tweedehandswinkels. Neem zeker eens een kijkje bij Rawette of Cyaankali. Rawette levert gevarieerd topdesign voor een betaalbare prijs in het hart van Leuven. Vlakbij de oude markt kan je er Ralph Lauren, Paul Smith of Prada vinden met soms de originele verpakking er nog rond. Bij Cyaankali in de Diestsestraat vinden vrouwen dan weer designerstukken en accessoires van het vorige seizoen.

Snuisteren in tweedehandswinkels is een eigenlijk een vaardigheid en een gewoonte. Je moet er regelmatig voor in de tweedehandswinkels binnenspringen en het aanbod in het oog houden. Dikwijls zal je met lege handen terugkeren tot je plots stuit op de stukken die passen bij jouw stijl en je ook nog passen. Daar kruipt best wel wat tijd in. Wanneer dat allemaal niets voor jou is kan je natuurlijk ook nog altijd online winkelen voor je kleding.
Het grootste aanbod, tegen scherpe prijzen wordt dan netjes aan huis geleverd. Zo hoef je er niet eens voor buiten te komen. Wij selecteerden voor jou een aantal online kledingswinkels die gewoon een keer moet bezoeken.

Je vindt een groot assortiment kleding en accessoires, met mooie kortingen op DealXtreme. Van jeans, polo’s en pullovers, over stijlvolle kostuums tot uurwerken en juwelen. Wanneer je een beetje zoekt krijg je zelfs gemakkelijk 30 % korting. Ga gewoon naar DealXtreme, selecteer “apparel and accessoires” en maak je keuze. Je bestelling wordt je gratis toegestuurd en, moet je ooit niet tevreden zijn, krijg je je geld gewoon terug. Zo groeide DealXtreme de laatste jaren uit tot één van de poulairste online shops.
Voor ondergoed kan je dan weer terecht bij Provea man Tono of Siena | Miriale luxury. Je vindt er kwaliteitsondergoed tegen de beste prijs en kan er profiteren van een kennis makingscadeau zonder aankoopverplichting.

Wij wensen je alvast veel ontdekkings- en winkelplezier!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s