Studieboeken kopen

Als student moet je ook heel wat studieboeken en ander studiemateriaal kopen. Denk maar aan notablokken, rekenmachines, laboschorten, ringmappen en inktpatronen. Waar vind je nu al het materiaal dat je nodig hebt? En dat liefst nog aan een redelijke prijs.

De meeste boeken en materialen die je nodig hebt vind je in Acco, de academische  boekhandel voor studenten. Heel wat proffen geven hun cursus uit via Acco en zij kunnen een student meestal ook goed informeren over welk boek je precies nodig hebt of wanneer het weer in voorraad is. Acco is een coöperatie en je kan er lid van worden. Dat betekent dat je een Acco-aandeel koopt en vanaf een vennoot bent die met korting koopt. Op het einde van je studentenloopbaan kan je het aandeel dan ook weer gewoon verkopen.

Neem zeker ook een keer een kijkje in De Slegte op de Bondgenotenlaan. Heel wat studenten die hun boeken maar zich daarna bedachten en toch liever wat anders willen gaan studeren of doen brengen hun boeken er binnen. Je kan er dus dikwijls voor een zacht prijsje een nauwelijks gebruikt boek kopen.
Ook wanneer je zelf beslist dat je niet al je oude studieboeken wilt blijven verzamelen kan je ze bij De Slegte binnenbrengen. Je krijgt er dan nog een redelijke som voor terug.

De meeste faculteiten beschikken ook over een eigen cursusdienst, meestal uitgebaat door de studentenkring van die faculteit. Daar kan je terecht voor de (meestal) losbladige cursussen die proffen in eigen beheer uitgeven. Ook zij kunnen je meestal prima adviseren over wat je nodig hebt en de prijzen zijn er op maat van de student. Bevraag je hierover in je faculteit.

Vergeet tenslotte ook niet om even online te zoeken. Via Amazon of Bol.com kan je soms boeken bestellen met niet te versmaden kortingen. Ze worden netjes aan huis geleverd en jij hebt weer tijd over om andere leuke dingen te gaan doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s