Examenstress medicatie

Captagon, Catorid of gewoon vitamientjes… Volgens de urban legends gaan heel wat studenten tijdens de blok- en examenperiode weer aan de pillen. Soms vragen mensen zelfs gewoon of er toverpilletjes bestaan om beter mee te studeren.

Het antwoord is eigenlijk gewoon “neen”. Er bestaan geen toverpilletjes waarbij studeren gemakkelijker wordt of waarmee je het genie van Einstein op een fractie van een seconde ook krijgt. Natuurlijk kan een vitaminepilletje per dag in periodes waarin je moet presteren geen kwaad maar een fundamenteel verschil zal het niet maken.

Er is zelfs een risico verbonden aan het nemen van bizarre medicijnen om te blokken. Een echt of placebo-effect ervan is dikwijls dat je wat rusteloos wordt en minder slaapt. En slaap is nu net één van de wondermiddelen om wat je gestudeerd hebt naar je lange termijn geheugen te verschuiven. Het is dus gewoonweg af te raden om tijdens periodes die belangrijk zijn met vreemde medicamenten te gaan experimenteren.

De enige echte magische tovertruc om studeren gemakkelijker, lichter en efficiënter te maken bestaat eruit een goed systeem om te studeren te ontwikkelen.Een systeem dat je toelaat keer op keer een geweldig resultaat neer te zetten, telkens als je het systeem toepast. Dat is de enige toverpil die echt werkt. En wij geven je zo’n systeem cadeau. Je vindt het in het artikel “Altijd geslaagd” via de knop in de rechterkolom, hiernaast. Het is gebaseerd op jarenlange observatie van wat natuurtalenten onbewust doen om briljante resultaten te behalen. Door hun hersenactiviteiten bij het studeren te meten met hersenscans en hun intensief te ondervragen over hun reflexen slaagden wetenschappers erin een systeem om te studeren te ontwikkelen dat keer op keer werkt. Zolang je het stap voor stap toepast en ermee oefent. Experimenten wezen uit dat zelfs studenten met dyslexie, ADHD of andere wetenschappelijk aanwijsbare studieproblemen meetbare stappen en zelfs sprongen voorwaarts maakten, eenmaal ze dit systeem begonnen toe te passen.
Omdat wij niet allemaal van nature briljante studenten zijn is het noodzakelijk ermee te oefenen en je het je eerst echt eigen te maken. Je moet als het ware die reflexen creeeren die briljante studenten van nature hebben.
Eens je er echt mee vertrouwd bent zal het systeem krachtiger werken dan een toverpil en zal jij ook 300 bladzijden per uur kunnen herhalen.

Lees daarom ons artikel over hoe je voortaan altijd geslaagd bent, oefen tot het een reflex wordt en zet een fenomenaal resultaat neer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s