Sporten Leuven

Sana mens in corpore sano. De oude grieken wisten het al. Een gezonde geest hoort thuis in een gezond lichaam. En als student zul je wellicht kilo’s winnen aan lichtsnelheid. Het is nu eenmaal gemakkelijk om elke avond te overleven op frietjes, kebab of pizza. En dan spreken we nog niet over die nachtelijke pintjes waarmee je het geheel kan overgieten.

Daarom is af en toe een beetje lichaamsbeweging aan te raden. Bovendien zorgt sporten ervoor dat er oxitocines in je bloed circuleren. En die laten je toe het vak dat je moet studeren met wat meer afstand te bekijken en je kennis naar je lange termijn geheugen te verschuiven.

Daarom geven wij je hier een overzicht van waar je zoal terecht kan voor je “work out”.

– Het Universitair Sportcentrum “Sportkot”biedt zo’n 60 verschillende sporten aan die je er kan beoefenen. Je kan er zwemmen, fitnessen en lopen op de buitenpiste maar ook beachvolley, tennis, tafeltennis en survival behoren er tot de mogelijkheden.
Studenten kunnen zich een sportkaart aanschaffen voor 20 euro per academiejaar en een fitnesskaart voor 35 euro voor 3 maanden (of 85 euro voor 6 maanden).
Je vindt het Sportkot aan de Tervuursevest 101, in Heverlee. Dat is aan de ring, net naast Carrefour.

– Aan de Philipssite in Leuven, aan de overkant van de Parkpoort vind je de Sportoase. Je kan er gaan zwemmen in het gemeentelijke zwembad, fitnessen of dansles nemen en daarna ontspannen in de sauna of het Turks bad.
De gemeente Leuven beschikt bovendien nog over een tweede zwembad in Kessel-Lo, achter het station, aan de Stadionlaan 4.

– Elke studentenkring organiseert meestal ook haar eigen sportactiviteiten per faculteit en LOKO, de overkoepelende studentenorganisatie organiseert jaarlijks de 24 uren loop waarbij de verschillende studentenkringen het tegen elkaar opnemen in een 24 uren durende marathon. Dit evenement trek jaarlijks massa’s deelnemers, zowel om de sportieve kant ervan als om louter de sfeer op te snuiven.

– Leuven telt ook tal van lokale sportclubs. OHL zal alom bekend zijn maar duiken in de Vaart of squashen in één van de vele clubs zijn andere voorbeelden.

-Wanneer je liever even alleen tot rust komt kan je ook gaan joggen in één van de vele Leuvense parken of op de daarvoor aangelegde paden rond de Leuvense ring.

– Geïnteresseerden in de lokale folklore kunnen ook altijd terecht in één van de café’s rond het station en het eerste stuk van de Diestsestraat voor een potje authentieke cafésport. Darts, biljart, sjoelbak of duivensport, ook dat vind je er zonder moeite terug.

Maak dus gebruik van de vele mogelijkheden om je conditie op peil te houden, kilo’s te verliezen of gewoon je gedachten wat te verzetten. Leuven heeft ook wat te bieden voor zowat elke sport die jij graag beoefenen wilt.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s