Repetitorenbureau Leuven

Wanneer je nieuw bent en in Leuven, je weg nog wat zoekt en nog geen routines hebt opgebouwd, is het normaal dat je een beetje onzeker bent. En zeker over je studies. De hoeveelheden zijn immers wat groter, je moet op een andere manier studeren en niemand zegt je hoe dat dan precies moet. En dan hoor je iest over “repetitoren” die je zouden kunnen helpen.

Over repetitoren circuleren massa’s verhalen. Daarom willen wij je het bos even tonen tussen al de bomen.

Volgens Wikipedia is een repetitor een persoon die studenten voorbereidt op een examen. Het woord komt van het Latijnse “repetere”, ofwel herhalen. Een repetitor herhaalt dus de leerstof met studenten voor het examen. Traditioneel trokken zij vooral veel klanten uit grote en massale opleidingen zoals rechten. Professoren hielden zich er vroeger vooral bezig met het geven van hoorcolleges zodat studenten een repetitor opzochten om hun vragen te stellen en oefeningen te maken. Hoewel het onderwijs de laatste jaren grondig hervormd werd en er bijna in alle richtingen werkcolleges, practica of seminaries zijn, blijven er toch nog wel wat studenten hun heil zoeken bij deze studiebegeleiders. Veel heeft te maken met de hoge studiedruk en het feit dat vele studenten gewoon geen goed systeem om te studeren hebben.

De bekendste bureaus voor repetitoren in Leuven zijn zeker Studiebegeleiding Memento, Catherine Dhondt, Logos en Sagio.

Op het gebied van kostprijs is Sagio wellicht het beste wat betreft de prijs kwaliteit verhouding. Het zijn er vooral oudere jaars studenten die je, op basis van hun ervaring, bijstaan. Sommige andere maar niet alle bureaus werken met afgestudeerden. Een aantal van hen studeren het vak dat zij begeleiden geregeld opnieuw in. Je kan er dus zeker met je vragen terecht.

Let wel op dat je met de hulp van een repetitor nog altijd aan het juiste doel werkt. Wat een repetitor doet is immers “herhalen”. En daarmee wordt de fundamentele stap in het leerproces overgeslagen en vergeten. Je kan het een beetje vergelijken met een hongerige eten geven in plaats van hem te leren het eten zelf te kweken.
Bij het studeren is de eerste essentiële stap immers de leerstof te begrijpen. Wanneer je het echt snapt en “het plaatje duidelijk is”, zal het herhalen immers zo goed als vanzelf gaan. Om jou te helpen met hoe studeren dan echt werkt en hoe je het kan bereiken dat je 100 pagina’s in no time kan herhalen maakten wij voor jou het artikel “Altijd geslaagd”. Je vindt het via de knop in de rechterkolom, hiernaast .

Zoals het ook ging toen jij leerde fietsen of zwemmen moet je wel veel oefenen om deze nieuwe vaardigheid onder de knie te krijgen en er echt goed in te worden. Maar dan kan je letterlijk herhalen met je ogen dicht. En dan kan je het geld dat je aan repetitoren zou besteden weer in iets leuks stoppen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s