20% meer punten met de actualiteit

Wanneer je niet alleen de leerstof uit je cursus studeert maar deze ook in werkelijk voor je begint te zien, kan je 20% (en meer) extra punten halen. Dat blijkt uit de cijfers die de KULeuven publiceerde over hoe er op een examen gequoteerd wordt. Bovendien heeft de actualiteit volgen nog andere voordelen. Wij zetten ze voor jou op een rijtje en mogen jou ineens tot bijna 50% korting op een abonnement op Knack, Trends of Sport/Voetbalmagazine aanbieden. Dat doen we op het einde van dit artikel.

De actualiteit volgen brengt niet alleen gewoon extra punten op. Eigenlijk is een basisinteresse in wat er rondom je gebeurt onontbeerlijk bij het studeren. In een ander artikel legden wij al uit hoe belangrijk de fase van het begrijpen is om op een efficiënte manier te studeren. Bij het begrijpen gaan je hersenen zich voorstellen wat de cursus met woorden uitlegt. En hoe helderder het beeld is dat je zo vormt, hoe beter je begrijpt. En hoe minder je moet blokken. Want memoriseren is je erin oefenen om dat beeld terug op te roepen en herhalen wordt dan het opnieuw voor je zien.
Jezelf een goed beeld kunnen vormen van wat je cursus beschrijft is dus één van de belangrijkste dingen die je moet kunnen om op een goede manier te studeren. En dat is niet altijd gemakkelijk. Neem bijvoorbeeld het macro-economisch verband tussen de overheidsuitgaven en de lonen, als je economie studeert. Hoe stel je je dat dan voor? Wie geregeld naar het nieuws kijkt of de krant of een tijdschrift leest heeft hier gevoelig minder moeite mee. Door de actualiteit te volgen heb je immers onbewust een grote hoeveelheid basisafbeeldingen opgedaan en deze kunnen je hersenen nu gebruiken om er een beeld van de leerstof me te vormen. Zonder de bagage van zulke basisafbeeldingen is zelfs een zin als “de groene auto rijdt door de stad” moeilijk om te begrijpen. Ze blijft immers abstract en dus moet je ze dan maar “van buiten leren”. Dat geldt ook voor de leerstof uit je cursus. Daarom is het zo belangrijk een goede algemene achtergrond te hebben. Die vormt je achtergrondkennis waardoor studeren gemakkelijker wordt.

De actualiteit volgen is ook een prima manier om de leerstof op een andere en ontspannen manier te herhalen. Je ziet immers continu nieuwe voorbeelden bij wat je studeert en vergelijkt die beelden continu en onbewust met de afbeelding die je al van de leerstof hebt. Elke keer je een opgeslagen beeld uit je gedachten terug oproept en erover nadenkt, herhaal je immers.

En de actualiteit volgen heeft nog meer voordelen. Je pikt nieuwe voorbeelden op, legt verbanden en leert de leerstof door nieuwe kritische perspectieven zien. En wanneer die ook op je examen kan vermelden, stijgen je resultaten gemakkelijk met 20%. De KULeven publiceerde immers onlangs de criteria die bij het beoordelen van examens gebruikt worden. Wij bespraken ze in een ander artikel op deze site “Examenresultaten KULeuven”. Daaruit blijkt dat wie de stof gewoon van buiten leert en dat foutloos doet, zo’n 11 of 12 op 20 kan halen. Wie, daarentegen, echt begrijpt, iets met eigen woorden kan zeggen, verbanden kan leggen en kritische perspectieven kan geven, behaalt echter 16 of meer op 20. Je resultaten stijgen dus met minstens 20% wanneer je actualiteit volgt. En het kost je geen extra studiewerk!

Om jou nog een extra zetje te geven om op een optimale manier te kunnen studeren mogen wij je hier bijna 50% korting geven op een abonnement voor Trends, Knack of Sport/Voetbalmagazine. Dit aanbod vind je de knop: Tijdschriften voor studenten.

Tot bijna 50% voor korting op tijdschriften waardoor je 20% meer punten kan halen, zonder extra te studeren. Vergelijk daar maar eens met wat een uur “gewoon studeren” je opbrengt. Doe er je voordeel mee!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s