Tijdschriften en kranten voor studenten

Als student heb je een beperkt budget en moet je keuzes maken waar je je geld dan al of niet aan uitgeeft. Meestal zijn de abonnementen op kranten en tijdschriften bij de eerste posten die geschrapt worden. Dat is eigenlijk jammer en zelfs niet nodig.

In andere artikelen op deze site legden wij uit hoe herhalen werkt. Heel kort gezegd blijkt dat al het woord “re-visie”. Herhalen is de leerstof opnieuw voor je zien. Om je hersenen te stimuleren doe je dat best elke keer een beetje anders. Je hersenen zullen onmiddellijk op zoek gaan naar de structuur en de gelijkenissen en de verschillen met de vorige keer toen ze met die materie in contact kwamen. Automatisch zullen ze even stilstaan bij wat er nu anders is en waarom dat zo is. Hoe meer je op verschillende manieren herhaalt, hoe rijker je kennis en inzicht dus worden.
Wij weten ook dat ook dat proffen hun resultaten toekennen op basis van bepaalde criteria. Zo zal iemand die een cursus gewoon “van buiten” leert slechts 12/20 halen als hij geen fouten maakt. Meer zal zo’n student nooit halen. Om meer punten te kunnen krijgen moet je immers komen met eigen voorbeelden, verbanden met andere delen van de leerstof kunnen leggen en van kritisch inzicht getuigen.

De actualiteit opvolgen, naar het nieuws kijken en kranten of tijdschriften lezen zijn dus een ideale manier om je kennis te verrijken en meer punten te behalen. Je ziet er immers in praktijk wat je in je cursus theoretisch moest studeren. Zo herhaal je, vind je eigen voorbeelden bij de leerstof, zie wat er in de praktijk soms anders verloopt en leer je een eigen, kritische mening vormen.

Eigenlijk is het abonnement op de krant of een goed tijdschrift wegsaneren dus eigenlijk jezelf, je manier van leren en je resultaten beperken. Daarom willen we je ook daarmee te helpen. Wanneer wij dat kunnen, onderhandelen wij voor jullie een speciale korting en kan je die verkrijgen door de link op deze site te gebruiken.
In deze rubriek zullen wij een lijst aanleggen met abonnementen waarop jij tegen een flinke korting kan intekenen. Natuurlijk bereiden wij de lijst stap voor stap uit. Kom dus regelmatig terug naar de website en kijk of er nog aanvullingen bijgekomen zijn.

Wij kunnen je alvast het volgende aanbevelen:

Abonnement Roularta: Knack, Trends en Voetbalmagazine: met kortingen tot 50%

Doe er dus je voordeel mee! Lees omdat het leuk is, omdat het je verrijkt, omdat je er beter door zal onthouden en omdat het punten opbrengt.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s