Begin een bedrijf als student

Ook studenten moeten in veel gevallen naast de studie een bijbaantje vinden. Vaak zal de keuze hierbij vallen op horeca, een callcenter of postbode. Het is namelijk niet altijd even gemakkelijk om een part time bijbaantje te vinden. Werkgelegenheid is met name full time en ook daar is het zelfs voor geschoolde sollicitanten niet altijd even gemakkelijk om een nieuwe baan te vinden.

Dat zorgt er dus voor dat ook de student verder moet kijken dan zijn neus lang is. Een oplossing kan zijn om een eigen bedrijf te beginnen. Dit zorgt namelijk voor een grote mate van zelfstandigheid, staat goed op het CV en zorgt er ook nog eens voor dat de student zich niet hoeft te verlagen tot het accepteren van een bijbaantje wat eigenlijk geen enige toegevoegde waarde heeft.

Net als veel anderen is het bedenken van de juiste bezigheid als ondernemer niet altijd even gemakkelijk. Overweeg je serieus een eigen bedrijf te starten als student lees dan eens het boek get all the clients you need. Het is een simpel geschreven naslagwerk voor ondernemers wat ervoor zorgt dat je als ondernemer nooit meer achteruit hoeft te kijken en piekert over manieren om nieuwe klanten te werven.

Een tip die altijd van pas komt is dat succesvol ondernemerschap veel overlap kent met doen wat je leuk vind en waar je goed in bent. Het kan zelfs een mogelijkheid zijn in het verlengde van de studie te kijken naar het starten van een bedrijf. Het zal eventuele sollicitatieprocedures na de studie in ieder geval een heel stuk makkelijker maken.

Zet dus een stap die maar weinig collega studenten maken en begin een eigen onderneming. Het zal waarschijnlijk meer plezier opleveren dan je op voorhand kunt bedenken. Maak je geen zorgen om de hoge kosten want die heb je helemaal zelf in de hand. Met name via het internet kan men tegenwoordig al een bedrijfje starten voor minder dan 5 Euro. Onderzoek het dus maar eens.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s