Juridisch advies voor studenten in het buitenland

Ga je op Erasmus of stage naar het buitenland? Of heb je dat felbegeerde vakantiebaantje in het buitenland gevonden Zorg dan voor een goede voorbereiding! Weet je waar het Belgisch consulaat en de ambassade in het land waar je heengaat is? Hoe werkt het als je onverhoopt ineens je been breekt en, ook belangrijk, kan de politie je zomaar de cel in mikken als je door rood licht bent gelopen? Het zijn vragen die wellicht wat lacherig afgedaan kunnen worden maar, als het ineens realiteit is, niet zo heel grappig meer zijn.

Hoewel opgericht voor Nederlanders kan juridisch advies voor expats door en voor Nederlands sprekende juristen in het buitenland een helpende hand bieden wanneer de problemen niet meer te overzien zijn en je zelf alles zult moeten oplossen. Natuurlijk is het de bedoeling dat het buitenlands avontuur alleen maar heel erg plezierig is. Een ongelukje zit echter in een klein hoekje.

Juridische zaken waarvoor je als Vlaming bij Legal Floris terecht kunt, zijn veelzijdig. Zo kunnen civiele problemen in het vakantie- of stageland met de lokale bevolking op een efficiënte en effectieve manier worden opgelost. Gaat de bank waar je een rekening aanhoudt ineens failliet, dan kunnen creatieve oplossingen worden geboden en kan jij je geld recupereren. Dit komt onder andere naar voren in het artikel “The downfall of FBME Bank” waarbij Legal Floris een kleine honderd klanten bijstond bij het terugkrijgen van hun bank tegoeden.

We kunnen nooit op voorhand inzien welke problemen allemaal ontstaan tijdens een vakantie. En natuurlijk zal het verblijf in het buitenland vooral avontuurlijk en fijn moeten zijn. In de meeste gevallen zal er ook niets negatiefs gebeuren, maar mocht dit het geval zijn, weet dan in ieder geval dat er juristen zijn die in je eigen taal voor je klaar staan. Neem daarom gerust een kijkje op de website en wacht niet voordat het te laat is. Dat zou het vakantieplezier immers voor een groot deel bederven. Nergens voor nodig natuurlijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s